28 augusti 2009

Cheesecake swirl brownies

Äntligen har jag fått inviga min present från USA! Det recept som stod först i boken fick lov att sparka igång min resa genom den fantastiska amerikanska bakkulturen. Cheesecake swirl brownies! Det är ungefär tre gånger så gott som det låter, och rätt enkelt när jag väl hade översatt receptet.
Om du inte har amerikanska mått hemma, så kan du använda hemsidan convertworld för att omvandla måtten. I det här receptet är det bara cupsen som jag inte har omvandlat. Sätt ugnen på 175 grader. Smält 0,5 cup smör med 250 gram blockchoklad. Använd en träslev och vänd ner 1,5 cup socker, 4 ägg och 2 tsk vaniljsocker. Rör i 1,5 cup mjöl, 3/4 tsk bakpulver och 0,5 tsk salt. Blanda 250 gram philadelphiaost med 0,5 tsk vaniljsocker och 1 ägg i en skål vid sidan av. Häll ut det mesta utav chokladsmeten i en smord ugnsfast form och klicka sedan ut philadelphiablandningen över den. Ta därefter det sista av chokladsmeten och klicka ut överst. Använd toppen på en kniv och dra ut mönster i smeten. Grädda i 35-40 minuter, eller tills den är färdig i mitten. Vänta sedan tills kakan har svalnat innan du skär den i bitar. Jag delade den i 6x5 delar, vilket gav mig 30 brownies.

Ha det bra!
/ Ida

4 kommentarer:

Evelina sa...

Men ååhhhhhh! Jag är ju avundsjuk! :)

Sen så har jag en fråga, det är såhär att jag och en kompis ska göra en bakbok som projektarbete nu under hösten och jag undrar om jag får låna "Ballerinakexen"?

Ha det bra! :)

Sara Anderson sa...

Ser inte alls tokigt ut sis! Vad tyckte smakradet?:) PUSS

Per sa...

Du e suveränt duktig med din blog och det vattnas i munnen när man ser vad du gjort i ugnen. Vackra bilder och delikata rätter. En blog som fyller en funktion. Jag kan säga att jag inte sett något lika bra någon annanstans. Kör på.... Vi längtar efter att få smaka på den där sista kakan / Farsan

Ida sa...

Tack för de fina orden!! :)