Jag ville göra något mer med plommonen än att bara stå under trädet och spotta kärnor. Jag har aldrig gjort marmelad innan, så jag tänkte att det skulle vara lite spännande!
Jag hade 1 kg plommon som jag kärnade ur och kokade upp med 2 msk vatten, detta fick sedan koka under lock i 15 minuter. Efter det hällde jag i 1 kg strösocker och saften av en pressad citron, detta fick koka i 10 minuter. Jag blandade sedan 2 msk strösocker med 1/2 msk melatin i en skål vid sidan om, och rörde sedan ned det i grytan. Därefter fick allting koka i 2 minuter. Slutligen hällde jag upp den färdiga marmeladen i varma och rena glasburkar, i vilka den nu står och kallnar.

Plommon blir dåliga så fort, om man inte tar till vara på dem. Så testa marmeladen om du har tillgång till denna frukt. Den var fantastiskt enkel att göra, och smakade verkligen gott!

Ha det bra!
/ Ida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar