Vill du slänga ihop någonting snabbt men som ändå är himmelskt gott? Då rekommenderar jag denna saftiga och härliga kardemummakaka!

Jag smälter 125 g margarin och låter det svalna. Därefter vispar jag 2 ägg med 2 dl socker pösigt. Sedan blandar jag 6 dl mjöl, 3 tsk bakpulver, 3 tsk malen kardemumma och tillsätter detta i äggsmeten, tillsammans med 2,5 dl mjölk och det smälta margarinet. Jag blandar samman smeten väl, och häller den sedan i en smord och bröad form. En form med löstagbar kant är att föredra, och bröa gärna med kokosflingor, det tycker jag är absolut godast! Sedan strör jag över 2-3 msk pärlsocker och 15 hackade mandlar, varpå jag gräddar kakan i 175 grader i 45-55 minuter.


Ha det bra!
/ Ida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar